Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 4 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Ebola-overlevers kunnen ervaringen delen via app

Mensen in Sierra Leone, Liberia en Guinee die zijn genezen van ebola gaan hun ervaringen delen via een speciale app. Het is de bedoeling dat mensen op die manier beter worden geïnformeerd over de ziekte en dat het stigma rondom de ziekte verdwijnt. De app is onderdeel van een campagne van Unicef en wordt morgen gelanceerd.

Taboe doorbreken

Mensen die geen ebola meer hebben, worden volgens de hulporganisatie gestigmatiseerd door de samenleving zodra ze beter zijn. Ook wordt vaak niet erkend dat ebola bestaat en willen mensen er niet over praten. Unicef zegt dat de verspreiding van ebola daardoor in stand wordt gehouden. Om het taboe op ebola te doorbreken, krijgen overlevers van de ziekte mobiele telefoons zodat ze via de app hun verhaal kunnen vertellen en tips kunnen geven.

Lees ook: Schotse ebola-patiënt overebracht naar Londen

Ebola heeft inmiddels meer dan 7900 levens geëist en zeker 20.000 mensen zijn besmet met het virus. Vooral Liberia, Guinee en Sierra Leone zijn hard getroffen door de epidemie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ebola-overlevers kunnen ervaringen delen via app
Sluiten