Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 7 jan 2015

Duitsland wil ook tol op het water

Niet alleen op de wegen wil Duitsland wellicht tol gaan heffen, ook schippers van pleziervaartuigen en de binnenvaart moeten misschien in de buidel gaan tasten om van A naar B te komen. Dit is althans een plan van het kabinet, zo schrijft Die Welt. Het kabinet zou dit geantwoord hebben op vragen van de Groenen.

Voorstander

Verkeerswoordvoerster Valerie Wilms van de Groenen is alvast een groot voorstander van de eventuele tolheffing. "Het opknappen van sluizen en kanalen is dringend nodig maar voor de komende tijd niet vastgelegd," stelt Wilms. Wel wil ze weten hoe het kabinet de heffing precies gestalte wil geven.

Jaarlijks steekt het Duitse ministerie van Verkeer 1,5 miljard euro in het onderhoud en beheer van de waterwegen. De inkomsten aan afgiften uit de scheepvaartsector leveren echter slechts 80 miljoen op. De pleziervaart betaalt niets. Deze waterrecreanten kosten de Duitse overheid daarentegen wel zo’n 65 miljoen euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Duitsland wil ook tol op het water
Sluiten