Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 jan 2015

Duitse rechter: Man heeft recht om staand te plassen

Er zijn genoeg mannen die staand plassen prefereren boven zittend urineren. Een Duitse rechtbank heeft donderdag het recht hierop bevestigd. Bij onze oosterburen had een huisbaas een zaak aangespannen. Hij wilde 3000 euro van een borgsom inhouden, omdat een huurder een marmeren vloer zou hebben beschadigd doordat hij altijd staand urineerde.

‘Sitzpinkler’

Het lijkt een grap, maar dat is het zeker niet. Op sommige toiletten in Duitsland geeft een rood verkeersbord aan dat mannen niet mogen blijven staan tijdens het legen van hun blaas. Tegenstanders van zittend plassen hebben er een speciale term voor bedacht, het ietwat minachtende ‘Sitzpinkler’.

Lees ook: Meisjes proberen plastuit uit

De rechter in Düsseldorf stelde donderdag dat mannen die blijven staan "erop kunnen rekenen dat ze af en toe ruzie krijgen met huisgenoten, vooral met vrouwen”, maar niet aansprakelijk zijn voor bijkomende schade. "Hoewel steeds meer mannen hierop afgericht zijn, is staand plassen nog altijd veelvoorkomend.”

Zittend plassen beter

Deskundigen zijn het er overigens over eens dat zittend plassen beter is, omdat hierbij de bekkenbodemspier meer kan ontspannen en de blaas beter kan worden geleegd.

Lees ook: Uroloog roept mannen op zittend te plassen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Duitse rechter: Man heeft recht om staand te plassen
Sluiten