Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 5 jan 2015

Drone filmt aan grond gelopen schip

Er zijn met een drone bijzondere beelden gemaakt van een vrachtschip met auto’s aan boord, dat zaterdag aan de grond liep in de zeestraat tussen Engeland en het eiland Wight. Op de beelden is te zien hoe het vrachtschip volledig op zijn kant ligt.

Haven van Southampton

De 25 opvarenden zijn door de hulpdiensten van boord gehaald. Twee van hen werden naar het ziekenhuis afgevoerd, hun toestand is stabiel. De Höegh Osaka was net vertrokken uit de haven van Southampton en was op weg naar Duitsland.

Een inwoner van het eiland Wight vertelde de BBC dat hij zijn ogen niet kon geloven toen hij het enorme schip zag. “Er varen vaker schepen langs met een dergelijke omvang. Maar om er een stationair te zien, in die positie, is onwerkelijk”, aldus Fred Battison tegen de nieuwszender.

Oorzaak onduidelijk

Het is momenteel nog onduidelijk hoe de Höegh Osaka in de problemen kon raken. Het bedrijf dat eigenaar is van het schip heeft laten weten dat het schip maar voor een derde gevuld was. Op het schip zouden zich luxe Bentley’s hebben bevonden. Volgens The Mirror zijn sommige exemplaren meer dan 300.000 euro waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Drone filmt aan grond gelopen schip
Sluiten