Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 18 jan 2015 / 22:47 uur

Dreigbrief aan moslimgezin Schilderswijk

In de Haagse Schilderswijk heeft een moslimgezin een dreigbrief gekregen. Dit meldt onder meer het AD. De man van het gezin zou eerder vastgezeten hebben op verdenking van terrorisme.

Ook heeft hij banden met een groep Haagse moslims, die door de politie als radicaal worden beschouwd. Een deel van die groep zit vast op verdenking van het ronselen van Syriëgangers, Enkele anderen zijn afgereisd naar dat land. De briefschrijver is hiervan op de hoogte. "We weten precies waar en waneer je naar de reclassering gaat," valt te lezen.

Koppie eraf

In de brief, die woensdag werd bezorgd, staat verder onder meer: “We weten wat je van plan bent, net als je vriendjes in Parijs hebben aangericht”. Ook wordt gezegd dat de ontvanger een week de tijd heeft om “op te rotten”, anders gaat zijn “koppie eraf”.

Lees ook: Politie ontmaskert schrijfster dreigbrieven

Aangifte

Bovendien dreigt de schrijver het huis van de man en zijn gezin op te blazen. DeHagenaar die de brief kreeg is niet erg onder de indruk van het schrijven. "Ik neem het niet heel serieus. Maar mijn moeder, mijn vrouw en mijn advocaat wel." Bij de politie is dan ook aangifte gedaan van de bedreiging.

Comic Sans

Op sociale media wordt de bedreiging ook niet heel serieus genomen. Meerdere mensen op Twitter vallen vooral over het feit dat de dreigbrief uitgeprint is in het lettertype Comic Sans, dat bij veel internetters not done is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dreigbrief aan moslimgezin Schilderswijk
Sluiten