Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 7 jan 2015
Leestijd: 0 minuten

Dodental ebola naar 8235

Het aantal doden door de virusziekte ebola is sinds de uitbraak eind 2013 begon inmiddels tot 8235 gestegen. Van meer dan 20.700 mensen staat vast dat zij met de ziekte besmet zijn geraakt, zo liet de Wereldgezondheidsorganisatie WHO woensdag weten.

Er zijn volgens de organisatie tekenen dat de groei in Sierra Leone afvlakt, maar vorige week kwamen er toch nog 248 nieuwe gevallen bij. Het West-Afrikaanse land is het zwaarst door de ziekte getroffen. Ongeveer de helft van alle gevallen waren in dit land.

Vrijwel alle andere slachtoffers vielen in Guinee en Liberia, beide buurlanden van Sierra Leone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dodental ebola naar 8235
Sluiten