Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 4 jan 2015 / 11:00 uur

Doden en 128 gewonden na eten nieuwjaarslekkernij

In Japan bestaat al tijden de traditie om rond het nieuwe jaar mochi te eten. Deze lekkernij, rijstcakes en -balletjes, is echter niet zonder gevaar. Er zijn dit jaar al negen mensen aan overleden en nog eens 128 mensen moesten naar een ziekenhuis, aldus de Japanse nieuwszender Rocket News 24. De slachtoffers stikten in de kleverige lekkernij.

De brandweer raadt mensen aan de cakejes, die ook in soep en tal van andere gerechten voorkomen, eerst in stukjes te snijden voor het opeten. Ook wordt er aangeraden om goed op kleinere kinderen te letten als zij mochi eten.

Ouderen

Het is al jaren bekend dat mochi niet zonder gevaar is, maar toch sterven er elk jaar weer mensen tijdens hun maaltijd. Vorig jaar vielen er twee mochi-doden. Het zou bij de slachtoffers voornamelijk gaan om ouderen die niet of onvoldoende kauwen op de rijstballetjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Doden en 128 gewonden na eten nieuwjaarslekkernij
Sluiten