Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 6 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Dode bij brand Amstelveen is bejaarde bewoonster

De vrouw die maandag om het leven kwam bij een brand in een flat in Amstelveen, is de 84-jarige bewoonster van de woning. Dat meldt een woordvoerder van de politie. De vrouw was er wel in geslaagd haar huis te ontvluchten, want ze werd aangetroffen in de gemeenschappelijke ruimte. Daar werd ze echter dood aangetroffen.

De brand brak maandagmiddag uit in de woning aan de Logger op de achtste etage. Zestien omliggende appartementen werden uit voorzorg ontruimd. De bewoners van deze woningen hebben tijdelijke opvang gekregen.

Lees ook: Stoeltjes gesmolten bij brand in Amsterdam Arena

Zeven van de woningen op de achtste en negende etage konden maandagavond nog niet worden bewoond. Volgens een zegsvrouw van de gemeente hebben deze appartementen rook- en waterschade opgelopen. De meeste gedupeerden konden de nacht doorbrengen bij naasten: onduidelijk is wanneer zij terug naar huis kunnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dode bij brand Amstelveen is bejaarde bewoonster
Sluiten