Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 jan 2015

Diemens echtpaar met kerst mishandeld bij overval

Een echtpaar uit Diemen is op tweede kerstdag ernstig mishandeld bij een woningoverval. De politie is op zoek naar mensen die meer over deze zaak weten.

Deurbel

Op de bewuste vrijdagavond om zeven uur gaat de bel bij de woning aan de Estede. De man des huizes ziet door het troebele glas een silhouet staan, denkt dat het zijn zoon is en doet de deur open. Direct wordt hij de woning ingeduwd en in zijn gezicht geslagen. Een van de overvallers gaat op hem zitten, haalt zijn portemonnee uit zijn broek en het gouden horloge van zijn pols (merk Tusol).

Lees ook: Jeugdige woningovervallers steken vrouw neer

Het gaat mogelijk om twee Marokkaanse mannen, beide spraken met een Noord-Afrikaans accent, van 20 à 30 jaar oud. Een van hen droeg een grijze trui of vest met een capuchon en de andere een lichtblauwe trainingsbroek.

Auto-inbraak

Een dag eerder of dezelfde ochtend, dat is niet helemaal duidelijk, werd er ook al ingebroken in de auto van het echtpaar. Uit de grijze Opel Vivaro werd onder andere een navigatiesysteem gestolen. De politie vermoedt dat beide zaken verband met elkaar houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Diemens echtpaar met kerst mishandeld bij overval
Sluiten