Puck Roest
Puck Roest Nieuws 12 jan 2015 / 17:45 uur

Den Haag praat met moskeeën na terreur in Parijs

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen heeft dinsdag een ontmoeting met de besturen van moskeeën in de regio. Dat heeft zijn woordvoerder gezegd. Aanleiding zijn de recente aanslagen in Frankrijk.

Bij het gesprek schuiven ook de hoofdofficier van justitie Henk Korvinus en de Haagse politiechef Paul van Musscher aan. De woordvoerder kon niets zeggen over eventuele extra veiligheidsmaatregelen. "Juist in deze tijd is het van belang om met elkaar in gesprek te zijn en te blijven. Over de inhoud van veiligheidsmaatregelen doen wij nooit uitspraken, maar wij doen wat nodig is, deze gesprekken horen daarbij", zegt hij.

Lees ook: Schilderswijk woest, politiegeweld blijft

In de Haagse Schilderswijk ontstonden vorig jaar spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen. Tijdens demonstraties voor IS werden anti-semitische leuzen gescandeerd. Tijdens een demonstratie tegen moslimextremisme werden stenen gegooid door tegendemonstranten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Den Haag praat met moskeeën na terreur in Parijs
Sluiten