Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 5 jan 2015

Deelnemer Dakar ontdekt 12 jaar vermiste Nederlander

In het Argentijnse Buenos Aires heeft motorcoureur Bastiaan Nijen Twilhaar een Nederlander ontmoet die al 12 jaar wordt vermist. Twilhaar is in Argentinië omdat hij meedoet aan Dakar 2015. Dat meldt RTV Oost.

Zwerver

De man uit Vriezenveen werd in Buenos Aires aangesproken door een zwerver. De man herkende het Nederlands op het teamshirt van Twilhaar. “Hij was erg geïnteresseerd in Dakar en wilde alles over ons weten”, vertelt de motorcoureur op de website van Dakar.

De zwerver vertelde Twilhaar dat hij al twaalf jaar als vermist staat opgegeven in Nederland. Hij vroeg hem vervolgens tegen zijn zus in Nederland te zeggen dat hij nog leefde. “Dat hebben we gedaan”, stelt de rallyrijder.

Veronica

Rick van Velthuysen van Radio Veronica sprak met Nijen Twilhaar. De naam van de vermiste man zou Florian van Aken zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deelnemer Dakar ontdekt 12 jaar vermiste Nederlander
Sluiten