Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 21 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

De meest behulpzame buren wonen in Gelderland

Brabanders zijn de meest hulpbehoevende Nederlanders en daardoor het minst in staat hulp te bieden aan buren die dat nodig hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Buurtlink. De meest behulpzame buurtjes wonen in Gelderland.

Nu vanaf 1 januari gemeenten en zorgverzekeraars verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de zorg, wordt vaker een beroep gedaan op mensen uit de omgeving, zoals buren. Ruim 80 procent van de Nederlanders staat positief tegenover het helpen van buurtgenoten. Dit bestaat vooral uit het doen van eenvoudige huishoudelijke klussen en de zorg voor een zieke buur.

Verzorgen minst populair

Meer dan 60 procent van de Nederlanders is bereid een buurtgenoot te helpen met een huishoudelijke klus. Daarnaast geeft ruim een derde aan de buren te willen verzorgen wanneer deze ziek zijn.

De meeste burenhulp wordt dus gegeven in de provincie Gelderland. Maar liefst 90 procent van de Gelderlanders is bereid de buren te helpen. In Noord-Brabant ligt dit percentage een stuk lager. Eén op de zes Brabanders geeft aan zelf hulpbehoevend te zijn en daarom niet te kunnen of willen helpen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De meest behulpzame buren wonen in Gelderland
Sluiten