Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 5 jan 2015

D66: ook ov op oudejaarsavond in Amsterdam

Het openbaar vervoer moet op oudejaarsavond blijven rijden. Je kunnen vervoeren per tram, bus of metro is door het vuurwerk, alle feesten en de drukte nog belangrijker dan op iedere andere avond vindt D66. ”Amsterdammers trekken de stad in, het is druk op straat”, zegt Jan-Bert Vroege, woordvoerder verkeer en vervoer van de coalitiepartij. ”Mensen zouden zich op een veilige en eenvoudige manier naar de andere kant van de stad moeten kunnen verplaatsen, juist met oud & nieuw. Nu zijn reizigers aangewezen op een dure taxi.”

Ouderwets

In Amsterdam ligt op oudejaarsavond het openbaar vervoer helemaal plat tussen 8 uur ‘s avonds en 1 uur ‘s nachts. D66 gaat verkeerswethouder Pieter Litjens vragen in gesprek te gaan met stadsvervoerder GVB om dit voor de volgende jaarwisseling anders te regelen. ”Het is de hoogste tijd om het openbaar vervoer aan te passen en langer beschikbaar te maken”, zegt Vroege. ”Anno 2015 zit niet heel Amsterdam op oudejaarsavond met een oliebol thuis de oudejaarsconferentie te kijken.”

Veerpont

D66 wil ook dat er met de jaarwisseling meer veerponten varen. Nu voer alleen het Buiksloterwegveer tussen 8 uur ‘s avonds en 8 uur ‘s ochtends waardoor deze enorm druk was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
D66: ook ov op oudejaarsavond in Amsterdam
Sluiten