Rutger de Quay
Rutger de Quay Nieuws 2 jan 2015 / 12:57 uur

Cursus ‘handjobs geven’ in trek onder vrouwen

Na een succes in de regio Eindhoven rolt Christine le Duc, een landelijke keten van erotische lifestylewinkels, haar cursus ‘handjobs geven’ landelijk uit. De winkelketen zal tevens cursussen soft SM voor koppels geven, waarbij de inhoud sterk geïnspireerd is op de bestseller Vijftig Tinten Grijs, zo schrijft het AD.

35 centimeter

Volgens manager Deborah van Dijk van Christine le Duc zijn de cursussen voor vrouwen een groot succes. "Vrouwen zijn lekker los en praten tot in detail over hun seksleven, mannen over het algemeen niet." Van Dijk zegt dat daarom deze cursussen specifiek voor vrouwen worden gegeven: "Mannen kiezen op hun beurt liever voor sportieve activiteiten, bier drinken en stappen. Mannen hebben ook last van haantjesgedrag waardoor ze allemaal beweren 35 centimeter in hun broek te hebben".

Desondanks hoopt Christine le Duc dat het taboe van eerlijk over seks praten ook onder mannen doorbroken wordt. Om daar zelf aan bij te dragen rolt de winkelketen landelijk een cursus ’50 Ways of Pleasure’ uit, alweer geïnspireerd op de film en boekenserie Vijftig Tinten Grijs. De cursus is voornamelijk een proefballon om te kijken of mannen wat losser kunnen worden, aldus Van Dijk.

Fijne kneepjes

De cursus voor vrouwen wordt na sluitingstijd in de winkels gegeven. Onder leiding van een cursusleidster kunnen geïnteresseerde vrouwen de fijne kneepjes van het ‘vak’ leren. Tijdens de cursus komen onder andere de trektechnieken ‘Denneboom’, ‘De Citruspers’ en ‘Het Melkmeisje’ aan bod.

Volgens de erotiekwinkel is de cursus speciaal voor heteroseksuele vrouwen omdat homoseksuelen ‘prima zelf uit de voeten kunnen’. Van Dijk zegt echter wel dat een cursus voor lesbiennes een goed idee is voor een later stadium. De cursus is binnenkort te volgen in Eindhoven, Groningen, Emmen, Hilversum, Nijmegen, Amersfoort, Dordrecht, Tilburg en Maastricht. Vanaf eind januari volgen ook de vestigingen in Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Haarlem en Ede. De keten verwacht dat belangstellenden op korte termijn de cursus kunnen volgen in alle 32 filialen van de erotiekketen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cursus ‘handjobs geven’ in trek onder vrouwen
Sluiten