Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Cel geëist voor vijandige overname motorclub

Tegen elf leden van de Haagse motorclub Trailer Trash Travellers (TTT) is bij de rechtbank in Den Haag een celstraf van achttien maanden geëist, waarvan zes voorwaardelijk. De verdachten stonden deze week voor de rechter wegens de vijandige overname door de Leidse motorclub Pegasus.

De gebeurtenissen speelden zich af in 2013. Volgens het Openbaar Ministerie werden de leden van Pegasus bedreigd en geïntimideerd om zich aan te sluiten bij de TTT. Toen zij hier niet mee akkoord gingen, namen de leden van TTT het clubhuis van Pegasus in.

Outlaw bikers

Zes andere TTT-leden moesten zich verantwoorden voor heling, drugsfeiten en witwasssen. Tegen hen zijn celstraffen gelijk aan het voorarrest en boetes tot 19.000 euro geëist. De Trailer Trash Travellers worden beschouwd als outlaw bikers, motorclubs die zich schuldig maken aan criminele activiteiten. De rechter doet over veertien dagen uitspraak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Cel geëist voor vijandige overname motorclub
Sluiten