Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 18 jan 2015 / 14:55 uur

CDA: Cameratoezicht in Witte de Withstraat

Het CDA in Rotterdam pleit nogmaals voor cameratoezicht in de Witte de Withstraat. Raadslid Sven de Langen spreekt zich uit naar aanleiding van een geweldsincident in de straat afgelopen kerst. Toen raakte een 23-jarige jongen zwaargewond tijdens een massale vechtpartij.

Geweld

,,De politie houdt flyeracties, omdat zij op zoek is naar getuigen van een grote vechtpartij op de Witte de Withstraat. Met cameratoezicht was deze zoektocht een stuk makkelijker geweest", aldus de CDA’er. Hij vervolgt: ,,Ik wil benadrukken dat deze gebeurtenis niet op zichzelf staat. Al eerder is de politie op zoek geweest naar daders van ernstige geweldsincidenten op de straat. Deze zoektochten zouden vruchtbaarder zijn wanneer er camerabeelden waren geweest van de situatie."

College

In september vorig jaar pleitte De Langen ook al voor cameratoezicht in de populaire uitgaansstraat. Het college gaf toen in een reactie aan geen camera’s te willen plaatsen. Wel zegde het toe in gesprek te gaan met ondernemers en bewoners om de overlast op de Witte de Withstraat te verminderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
CDA: Cameratoezicht in Witte de Withstraat
Sluiten