Job Halkes
Job Halkes Nieuws 14 jan 2015

Capelse raad: Geen verhuisplicht burgemeester

De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel gaat burgemeester Frank Koen niet dwingen om te verhuizen. Dat is de conclusie na een overleg van het presidium, een bijeenkomst van alle fractievoorzitters van alle partijen in de gemeenteraad. Koen, die al vijf jaar burgemeester is, blijkt nog steeds buiten deze plaats te wonen.

In een schriftelijke verklaring laat het presidium weten achter de burgemeester te staan. „ Gelet op de persoonlijke situatie van de burgemeester, de situatie op de woningmarkt en de wijze waarop hij zijn ambt vervult, is er voor het presidium alles afwegend tot op heden dan ook geen aanleiding de burgemeester te verplichten naar Capelle te verhuizen.” De fractievoorzitters constateren dat de handelswijze van de burgemeester niet volgens de letter van de wet is, maar schijft ook dat de maatschappelijke opvatting daarover aan het veranderen is.

Lees ook: Burgemeester woont al vijf jaar buiten gemeente

Verder laat men in de verklaring weten dat de burgemeester de raad altijd heeft geïnformeerd over zijn situatie. Ook benadrukt men dat de burgemeester zijn taken naar behoren uitvoert en het geen afbreuk doet aan zijn functioneren. „ Gelet op de mobiliteit van de burgemeester en de relatief beperkte afstand tot Capelle wordt daaraan in de huidige praktijk ruimschoots voldaan.”

Koen woont momenteel nog in Lexmond. Hij zou zijn huis met fors verlies moeten verkopen en dat weigert hij. Overigens betaalt hij de reiskosten van en naar zijn woonplaats uit eigen zak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Capelse raad: Geen verhuisplicht burgemeester
Sluiten