Marieke van der Voort
Marieke van der Voort Nieuws 26 jan 2015 / 19:15 uur

Buurtbewoners Els Borst opgelucht

In de buurt van de vermoorde Els Borst was de opluchting vandaag groot toen bleek dat er een mogelijke doorbraak is in het onderzoek naar haar dood. „Het is heel goed dat er na een jaar schot in de zaak lijkt te zitten”, zegt een mevrouw die de oud-politicus goed kende. „Hopelijk krijgt de familie eindelijk antwoord op de vraag waarom Els Borst is vermoord.”

Een overbuurvrouw leeft eveneens met de nabestaanden mee. „Ik ben heel blij dat de politie nu een stap verder is. Als de verdachte daadwerkelijk de dader is, zou dat veel rust geven.”

Match

De 19-jarige Victor Soons geeft aan zeer opgelucht te zijn. „Mevrouw Borst was heel aardig. Als zo’n vriendelijke vrouw door een misdrijf om het leven komt, is dat een grote schok. Het is fijn dat er nu een DNA-match blijkt te zijn.”

Een moeder van een straat verderop is ook blij dat er nu een duidelijke verdachte in beeld is. „Wij dachten lange tijd dat een verwarde man uit Den Dolder de mogelijke dader was. Maar zolang je niet precies weet wie mevrouw Borst heeft vermoord en waarom, blijft het toch best luguber om langs haar huis te lopen. Hopelijk wordt nu snel meer duidelijk. Dat zou zowel voor de familie als de buurt prettig zijn.”

De nabestaanden van Borst willen voorlopig niet reageren op de ontwikkelingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Buurtbewoners Els Borst opgelucht
Sluiten