Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 4 jan 2015 / 13:55 uur

Burgemeester: ‘Roma-baby kon wel begraven worden’

Nadat eerder zondag ophef bestond nadat gemeld werd dat de begrafenis van een Roma-baby in de Franse plaats Champlan zou zijn tegengehouden door de burgemeester, heeft deze nu in een reactie gesteld dat er niets klopt van deze berichten. “Ik heb me op geen enkel moment tegen die begrafenis verzet. Het verhaal is opgeklopt,” aldus burgemeester Christian Leclerc tegen de krant Libération.

Vergissing

Eerder meldde Le Parisien dat de baby geen graf kon krijgen in Champlan, omdat de burgemeester overleden belastingbetalers wilde laten voorgaan op de bijna volle gemeentelijke begraafplaats. Hier is volgens Leclerc dus niets van waar. Hij stelt dat een ambtenaar een vergissing maakte.

Lees ook: Franse gemeente weigert begrafenis Roma-baby

Onbegrijpelijk

Een belangenorganisatie voor Roma meldde eerder vandaag dat het weigeren van een begraafplaats een voorbeeld van "xenofobie, racisme en stigmatisering" was. Ook de burgemeester van het nabijgelegen Wissous sprak van een "onbegrijpelijke" beslissing en stelde dat de zuigeling in zijn gemeente kan worden begraven.

De baby wordt naar alle waarschijnlijkheid maandag alsnog begraven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Burgemeester: ‘Roma-baby kon wel begraven worden’
Sluiten