Job Halkes
Job Halkes Nieuws 1 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Broers leggen vuurwerkbom naast benzinepomp

Een adres op een schoenendoos heeft twee broers hun oud en nieuwviering gekost. Het tweetal had bij een benzinepomp langs de A15 bij Boven-Hardinxveld een vuurwerkbom, gevuld met cobra’s en haarlak, neergelegd nabij de opslagtank. Dankzij de alerte pomphouder kon een ramp worden voorkomen.

De broers stonden vanaf een viaduct vuurwerk te gooien en in de buurt lag hun rugzak met de vuurwerkbom. Een medewerker van de pomp belde de politie. Toen de agenten verschenen zette het tweetal het op een lopen. Bij de spullen die de jongens achterlieten werd een schoenendoos gevonden met een adres er op. De politie wist de twee jongens zo gemakkelijk op te sporen en aan te houden. De jongste van de twee is 16 jaar. De politie denkt dat het duo de vuurwerkbom wilde laten ontploffen onder het viaduct voor de harde knal en niet om het tankstation te beschadigen.

Op het viaduct waren ook andere jongens bezig met vuurwerk, maar zij worden niet verdacht van de vuurwerkbom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Broers leggen vuurwerkbom naast benzinepomp
Sluiten