Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 jan 2015 / 10:21 uur

Britse school speciaal voor homoleerlingen

Homoseksuele leerlingen die moeite hebben overeind te blijven op een gewone middelbare school, krijgen in de Britse stad Manchester een eigen school. Binnen drie jaar moeten daar veertig homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders fulltime les krijgen. Twintig anderen kunnen parttime op de school terecht.

„Het gaat om het redden van levens”, zegt Amelia Lee van de liefdadigheidsinstelling LGBT Youth North West tegen de Britse krant The Guardian. „Ondanks de wetten die homo’s moeten beschermen tegen homofoob gepest, komen pesterijen vooral op scholen nog ongelooflijk vaak voor. Daardoor voelen jonge mensen zich buitengesloten en vervreemd, wat vaak leidt tot spijbelen en in het ergste geval tot zelfmoord.”

De organisatie licht jaarlijks duizenden leerlingen en leerkrachten voor over homoseksualiteit. „Ons onderwijssysteem erkent onvoldoende de behoeftes van jonge mensen die worstelen met hun identiteit. We kunnen hopen dat elke school iedereen een plek geeft, of erkennen dat het nog niet zo ver is en dat we voorlopig ook gespecialiseerde scholen nodig hebben.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse school speciaal voor homoleerlingen
Sluiten