Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 4 jan 2015

Britse minister weer genoemd in pedoschandaal

Een voormalig Brits minister en vertrouweling van Margaret Thatcher is genoemd in een zaak rond een verkrachting van een jongen, zo’n 30 jaar geleden. Het slachtoffer, dat destijds 14 jaar oud was, beschuldigt bovendien Scotland Yard ervan Sir Peter Morrison destijds bescherming te hebben genomen. Dit zegt de nu volwassen man zondag in The Telegraph.

Morrison zou de tiener hebben meegelokt naar een woning en hem daar verkracht hebben. Van het bewuste huis werd al eerder gezegd dat het werd gebruikt door een bende pedofielen uit parlementaire kringen.

Aangifte

De oud-minister werd in 1998, drie jaar voor zijn dood, al beschuldigd van kindermisbruik. Morrison is tijdens zijn leven echter nooit aangeklaagd. Het slachtoffer zegt enkele uren na het incident al aangifte te hebben gedaan. Hier zou volgens hem echter nooit iets mee gedaan zijn. Voormalig minister van de Conservatieven, Edwina Currie, noemde Morrison in haar gepubliceerde dagboeken ook een "bekende pedofiel". Hij zou betrokken zijn geweest bij misbruik in kinderhuizen in Wales.

Hoog niveau

De politie geeft geen commentaar op de jongste aanklacht, behalve dat deze onderzocht zal worden. De aanklacht valt binnen het grote politieonderzoek dat momenteel is gericht op een groep pedoseksuelen op hoog niveau, die in de jaren zeventig en tachtig zou zijn beschermd. Bij deze groep zouden parlementariërs, politieambtenaren, militairen en mensen met banden met het koningshuis betrokken zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Britse minister weer genoemd in pedoschandaal
Sluiten