Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 12 jan 2015 / 15:30 uur

Britse ebolapatiënte Cafferkey niet langer kritiek

De Britse verpleegster Pauline Cafferkey verkeert niet langer in kritieke toestand. Dat heeft het London’s Royal Free ziekenhuis, waar de vrouw wordt behandeld aan ebola, laten weten. Dat heeft de BBC maandag gemeld.

Tekenen van herstel

Het ziekenhuis heeft in een verklaring laten weten dat de vrouw “tekenen van herstel” toont. Bij Cafferkey, uit Glasgow, werd in december ebola geconstateerd nadat ze was teruggekeerd uit Sierra Leone. Begin januari kwam naar buiten dat haar toestand kritiek was.

Lees ook: Toestand Britse ebolapatiënte kritiek

De 39-jarige verpleegster werkte in het westen van Afrika als vrijwilliger voor liefdadigheidsinstelling Save the Children. Ze werd behandeld met experimentele drugs en heeft bloedplasma ontvangen van Will Pooley, een andere Britse verpleegster die vorig jaar al herstelde van ebola.

Londen

Cafferkey reisde via Casablanca (Marokko) en Londen (Engeland) naar haar thuisland Schotland. Ze werd opgenomen in Glasgow, maar op 30 december werd ze weer naar Londen gebracht.

Wereldwijd zijn inmiddels meer dan 8200 mensen gestorven door ebola. Meer dan 20.000 mensen zijn besmet geraakt met de ziekte, die vooral heerst in Sierra Leone, Guinee en Liberia.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Britse ebolapatiënte Cafferkey niet langer kritiek
Sluiten