Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 5 jan 2015 / 13:24 uur

Brits koppel is ‘te dik om te werken’

Een Brits stel dat samen ruim 340 kilogram weegt ontvangt zo’n 2500 euro per maand van de overheid. Ze krijgen de uitkering omdat ze “te dik zijn om te werken”. De twee zijn nu in het huwelijk getreden. Een bruiloft die het stel bijna 4000 euro kostte en dus eigenlijk volledig vergoed is door de Britse belastingbetaler. Dat meldt Daily Mail.

Stephen Beer en Michelle Coombe wonen in Plymouth, in graafschap Devon, waar 60 procent van de volwassenen lijdt aan overgewicht.

Mantelzorgers

Beer, die al vijf keer getrouwd is, weegt zo’n 197 kilogram en is al vijf jaar werkloos. Hij is afhankelijk van mantelzorgers, die twee keer per dag komen om hem te verschonen en om te kleden. Zijn partner, mevrouw Coombe, weegt zo’n 146 kilogram en heeft haar hele leven nog niet gewerkt. Ze stelt dat ze te dik is om werk te vinden.

Het koppel is gefilmd door de maker van Benefits: Too Fat To Work, een documentaire over mensen met een uitkering, die beweren dat hun gewicht hen ervan weerhoudt om te werken.

Beer en Coombe behoren tot de 12.000 mensen in Groot-Brittannië die vorig jaar een Disability Living Allowance ontvingen, omdat ze een stofwisselingsziekte hebben. Cijfers van het Britse ministerie van Arbeid en Pensioen tonen aan dat het aantal geldeisers met deze aandoening is verdubbeld ten opzichte van vijf jaar geleden.

Bevooroordeeld

Hoewel de twee beweren dat ze geen werk kunnen vinden omdat potentiële werkgevers bevooroordeeld zijn over dikke mensen, hebben ze zo’n 4000 euro uitgetrokken voor hun huwelijk. Producenten volgden hen tijdens het organiseren van de grote dag, waarop hapjes werden geserveerd, een volledig verzorgd buffet werd verzorgd door hun favoriete kebabwinkel en ze op maat gemaakte kleding droegen. Dat alles werd betaald met de subsidie die ze maandelijks ontvangen.

Te zien is hoe het stel probeert gewicht te verliezen in aanloop naar de grote dag, maar ze hebben moeite de afhaalrestaurants links te laten liggen. Een leuk einde heeft het huwelijk overigens niet: meneer Beer voelde zich tijdens de receptie niet goed en moest uiteindelijk ziek afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

https://www.youtube.com/watch?v=X4aJN9x2Ir0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Brits koppel is ‘te dik om te werken’
Sluiten