Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 9 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Brink’s komt mogelijk met nieuwe acties

Er dreigt in de loop van volgende week opnieuw actie te worden gevoerd bij geldtransporteur Brink’s. De vakbonden wilden vandaag uitsluitsel over betere voorwaarden in het sociaal plan, maar volgens hen zijn er nog nauwelijks vorderingen gemaakt.

Eind december werden enkele dagen lang al geen geldautomaten bijgevuld. Bij honderden automaten, vooral van Rabobank, was het hierdoor niet mogelijk om geld op te nemen.

Weinig beweging

Brink’s ontslaat dit jaar zeshonderd van de ongeveer duizend werknemers. Dit als gevolg van het vertrek van Rabobank als belangrijkste klant bij het bedrijf. De bonden wilden dat Brink’s deze week opnieuw met de branchegenoten in onderhandeling zou gaan over het in dienst nemen van het overtollig personeel. Maar die partijen werkten daar niet aan mee.

‘’Er is wel beweging gekomen, maar niet de beweging waarop we hadden gehoopt’’, aldus actieleider Leen van der List van FNV. ‘’Als de situatie ongewijzigd blijft, zullen de acties worden hervat.’’

Lees ook: 230 geldautomaten Rabobank leeg na actie Brink’s

Er gaan ook geruchten dat Brink’s overweegt naar de rechter te stappen om de branchegenoten tot het overnemen van krachten te dwingen. Volgens Van der List zou dat een ‘stevig signaal’ zijn, maar hij benadrukt daarbij dat de actievoerders aan ‘alleen een proces’ niets hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Brink’s komt mogelijk met nieuwe acties
Sluiten