Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 9 jan 2015

Brandweer Achterhoek kampt met tekort aan water

De brandweer Achterhoek Oost heeft te weinig water om grote branden te kunnen bestrijden. Hoewel de brandweer nieuwe waterwagens aan zal schaffen zal daarmee het tekort aan water slechts deels worden opgevangen. Er wordt daarom gepleit voor nieuwe blusvijvers in de regio, de brandweer vraagt inwoners mee te denken waar deze vijvers aangelegd kunnen worden. Dat schrijft Omroep Gelderland.

Probleem

,,Het is een groot probleem”, zo zegt Joop Berendsen van de brandweer tegen de regionale omroep. ,,In de Achterhoek hebben we te weinig rivieren waar we water uit kunnen halen, ook kunnen wij moeilijk boren omdat het water te diep zit. Tot slot leveren brandkranen niet altijd voldoende water.” ‘

Of het tekort aan water ooit voor problemen heeft gezorgd tijdens het blussen kan Berendsen niet met zekerheid zeggen, aldus Omroep Gelderland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Brandweer Achterhoek kampt met tekort aan water
Sluiten