Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 11 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Brandbom bij Duitse krant

Bij de Duitse krant Hamburger Morgenpost is in de nacht van zaterdag op zondag brand gesticht. Er werden vanaf de achterkant van het gebouw stenen en een brandbom naar binnen gegooid. De politie heeft twee verdachten aangehouden, melden Duitse media.

Lees ook: Van der Laan praat met Nederlandse hoofdredacties

Charlie Hebdo

Donderdag drukte de krant een beruchte cartoon uit satirisch weekblad Charlie Hebdo af, naar aanleiding van de aanslag op de redactie van dit blad in Parijs. Het is vooralsnog niet duidelijk of de brandstichting in verband staat met het plaatsen van de cartoon.

Lees ook: Hoogste paraatheid Frankrijk na aanslagen Parijs

Schade

De brandbom richtte geen ernstige schade aan. Er vlogen slechts wat papieren in brand. Niemand raakte gewond bij het voorval. Naar alle waarschijnlijkheid kan de redactie van de krant zondag gewoon aan het werk.

Lees hier alles over de aanslagen in Parijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Brandbom bij Duitse krant
Sluiten