Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 27 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Bonnenregen A10 na negeren rode kruizen

De politie lijkt eindelijk serieus werk te maken van automobilisten die rode kruizen boven een snelweg negeren. Tientallen automobilisten op de A10 bij Amsterdam zijn dinsdag bestraft met een boete van 230 euro.

Het negeren van rode kruizen is een groot probleem. Naar schatting lappen honderdduizenden automobilisten deze tekens jaarlijks aan hun laars en rijden gewoon door. Daardoor werden vorig jaar bijna dertig medewerkers van Rijkswaterstaat aangereden. De reden dat mensen doorrijden, is vaak omdat ze niet zien dat er ergens wordt gewerkt of dat er een ongeluk is gebeurd. Door deze ergernis, besluiten mensen voor eigen rechter te spelen.

Lees ook: Drama’s op asfalt: Werken op weg steeds gevaarlijker

Op de ring A10 bij Amsterdam zijn dinsdag tientallen automobilisten aan de kant gezet voor het negeren van rode kruizen. De A10-oost richting Amersfoort was aan het begin van de middag afgesloten ter hoogte van Overamstel vanwege een ongeval waarbij tien auto’s betrokken waren. Ongeveer dertig automobilisten hadden hier echter geen boodschap aan, laat de VerkeersInformatieDienst (VID) weten. Zij kregen allemaal een boete van 230 euro.

Knooppunt

De automobilisten die vanuit Utrecht op de A2 onderweg waren besloten op knooppunt Amstel toch de A10 richting Amersfoort /Zaanstad op te rijden. Ver kwamen ze echter niet. Twee agenten hielden de overtreders tegen. In een fileformatie deelden de agenten de bonnen uit. De VID zond het hele voorval live uit via de webcam bij knooppunt Amstel.

Boete

Wie voor de eerste keer aangehouden wordt voor het negeren van een rood kruis krijgt een boete van 230 euro. Automobilisten die voor de tweede keer of zelfs herhaaldelijk in de fout gaan, moeten voor de strafrechter verschijnen. Zij riskeren een zwaardere straf, zoals een rijverbod.

November vorig jaar werden op knooppunt Amstel ook al eens tientallen mensen bekeurd na het negeren van rode kruizen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bonnenregen A10 na negeren rode kruizen
Sluiten