Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 10 jan 2015 / 16:06 uur

Bommen gevonden in winkelcentra Istanbul

Bij twee winkelcentra in de Tukse stad Istanbul zijn zaterdagochtend bommen gevonden. Volgens Turkse media zijn de explosieven door de politie onschadelijk gemaakt. Ook kreeg de politie een tip dat er munitie gevonden was bij een bushalte. Het bleek te gaan om munitie voor luchtafweergeschut.

Aanslagen

In korte tijd zijn in Turkije twee aanslagen gepleegd. Bij één van de ze aanslagen blies een vrouuw zichzelf op in een politiebureau. Bij deze aanslag kwam een agent om het leven. Een andere politieman raakte gewond.

Lees ook: Zelfmoordaanslag in centrum Istanbul

Claim ingetrokken

Deze aanslag werd in eerste instantie opgeëist door de radicaal-linkse groepering DKHP/C. Deze beweging liet echter zaterdag weten zich vergist te hebben en niet achter de aanslag te zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bommen gevonden in winkelcentra Istanbul
Sluiten