Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 2 jan 2015 / 11:55 uur

Bizar: Tiener ontwaakt tijdens hersenoperatie

Een bizar verhaal uit Polen, waar een tiener tijdens een hersenoperatie is ontwaakt. Ze zou vervolgens aan de artsen hebben gevraagd hoe het ervoor stond, alvorens gezellig te gaan kletsen over katten. Dat meldt onder meer Daily Star.

Operatie

De 19-jarige Iga Jasica werd geopereerd in het Central Clinical Hospital in de plaats Katowice, in het zuiden van Polen. Tijdens de ingreep zou een kankergezwel uit haar hersenen worden verwijderd.

Halverwege de operatie ontwaakte Jasica onverwachts uit haar narcose. Ze vroeg vervolgens hoe de operatie vorderde. “Ondanks dat ze bijkwam, heeft ze niets gevoeld en is ze niet in gevaar geweest”, beweert neurochirurg Dawid Larysz. Volgens Larysz was de patiënt niet in staat iets te zien of te voelen, maar hij gaf wel toe dat het niet normaal was dat ze bijkwam.

Oorzaak onbekend

Volgens experts is het mogelijk dat er tijdens de operatie iets is getriggerd, waardoor ze ondanks de narcose bijkwam. De doktoren onderzoeken echter ook of de patiënt wel op de juiste manier onder narcose is gebracht.

Lees ook: Bizar: Tandarts trekt 80 tanden bij 7-jarige jongen

Jasica zelf herinnert zich nauwelijks meer iets van haar ontwaken. “Ik kan me niet veel herinneren, maar de dokter heeft gezegd dat hij met me heeft gepraat over katten, waar ik gek op ben. Ik heb door deze operatie geen kerst kunnen, maar dit is het beste cadeau dat ik me kon wensen. Ik voel me na de ingreep veel beter.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bizar: Tiener ontwaakt tijdens hersenoperatie
Sluiten