Metro
Metro Nieuws 22 jan 2015 / 19:05 uur

Bioscoop sluit deuren uit angst voor terreur

Een Belgische bioscoop heeft de deuren gesloten vanwege terreurdreiging. Het gaat om Imagix in Doornik bij de grens met Frankrijk, waar het filmfestival Ramdam wordt gehouden.

Justitie had aanwijzingen dat er mogelijk een aanslag in de bioscoop gepleegd zou worden, zo liet waarnemend burgemeester Paul-Olivier Delannois weten. Het complex is uit voorzorg tot en met woensdag 28 januari dicht.

Timbuktu

De film Timbuktu, die bij het festival op het programma stond, zou de oorzaak zijn van de dreiging. Deze film gaat over een veehoeder die in een door de islamitische groepering Ansar Dine bezet gebied.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bioscoop sluit deuren uit angst voor terreur
Sluiten