Rutger de Quay
Rutger de Quay Nieuws 18 jan 2015 / 12:09 uur

Bijna helft Fransen: geen Mohammedcartoons in pers

Uit een onderzoek van het Franse instituut voor peilingen (IFOP) blijkt dat 42 procent van de Fransen van mening is dat de Franse pers geen Mohammed-cartoons zou moeten publiceren om zo ‘de moslimpopulatie te respecteren’, zo schrijft het persbureau AFP.

Lees ook ons dossier over de aanslagen in Parijs.

Vijftig procent van de ondervraagden vindt bovendien dat de vrijheid van meningsuiting op het internet gelimiteerd zou moeten worden om zo beledigingen tegen te gaan, meldt The Jerusalem Post. In het onderzoek, dat vorige week gedaan is, kwam tevens naar buiten dat 81 procent van de ondervraagden vindt dat terroristen geen recht (meer) hebben op de Franse nationaliteit. 86 procent vond dat Syriëgangers toegang tot Frankrijk ontzegd zou moeten worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bijna helft Fransen: geen Mohammedcartoons in pers
Sluiten