Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 13 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Biergarten is het singlewalhalla

Waar gaat Rotterdam naar toe voor knappe mannen en aantrekkelijke vrouwen? Koppelsite The Inner Circle heeft het profiel van haar Rotterdamse leden openbaar gemaakt.

Vrijgezellen mannen en vrouwen borrelen tijdens hun eerste date het vaakst in Biergarten, gevolgd door locaties als Bird, Blender, 1Nul8 en De Witte Aap. Dat blijkt uit cijfers van de exclusieve datingsite The Inner Circle op basis van 2000 profielen in de leeftijd van 21 tot 40 jaar.

Voor een hap buiten de deur met de nieuwe aanwinst wordt eveneens het vaakst gekozen voor De Witte Aap en op de eerste date wordt er het meeste gedanst in Perron, zo laat openbaar gemaakte datingprofiel van Rotterdammers zien.

The Inner Circle is sinds afgelopen zomer aanwezig in Rotterdam en werkt op basis van selectie aan de poort. Singles die via de website, danwel via de app, aan een partner willen komen worden geselecteerd op basis van hun plekje op de sociale ladder. Werk, inkomen en uiterlijk spelen een belangrijke rol.

De uitkomsten verbazen Eric Klaassen, online datingexpert en tevens mede-auteur van het boek Liefde in tijden van Facebook, niet. Samen met relatiepsycholoog Marcelino Lopez stortte hij zich op zaken als liefde, online dating, verleiding en aantrekking. ,,The Inner Circle richt zich op hoogopgeleiden. Niet gek ook dat we in het Rotterdamse lijstjes veel consultants, marketingmensen en bankiers terugvinden als vrijgezellen," deelt Klaassen desgevraagd zijn bevinding. Hij vervolgt: ,,Qua uitgaansgelegenheden zie ik veel zaken in de Witte de Withstraat terug. Laat dat is nu precies de plek zijn waar het hippere publiek op af komt en waar The Inner Circle qua doelgroep op mikt. Voor zover ik kan zien verschilt dat niet veel van de Amsterdamse equivalent."

En hoe verhouden de Rotterdamse vrijgezellen zich eigenlijk tot hun Amsterdamse lotgenoten? De Rotterdamse nuchterheid zorgt volgens Klaassen voor verschil in het datingprofiel vergeleken met allenstaanden in de hoofdstad. ,,Volgens de uitkomsten van een onderzoek van uitgaansblad NL20 leven Amsterdammers er lekker op los. Eén op de drie inwoners van de hoofdstad heeft wel eens een onenightstand. De grootste verrassing: in vergelijking met Rotterdam hebben in Amsterdam dubbel zo veel mensen wel eens een onenightstand. Eén van de respondenten noemt als reden lossere sfeer."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Biergarten is het singlewalhalla
Sluiten