Job Halkes
Job Halkes Nieuws 6 jan 2015

Baby geboren? Adopteer een babyboom

Kersverse ouders in Rotterdam kunnen vanaf dit jaar een babyboom adopteren bij de geboorte van hun kind. De gemeente Rotterdam biedt per jaar 80 boompjes aan die voor 25 euro geadopteerd kunnen worden.

Voor dat geld plaatst de gemeente bij de boom een bordje met de naam en geboortedatum van de baby. Per jaar is er een maximum van 80, daarna is het op. Jaarlijks worden er in Rotterdam 8.000 baby’s geboren en de gemeente hoopt dat één op de honderd ouders een boompje adopteert. De actie wordt tot en met 2018 jaarlijks herhaald.

De 80 bomen van dit jaar worden geplaatst in de Van der Waalslaan in Park Zestienhoven. Voor de komende jaren is de gemeente nog op zoek naar geschikte plekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Baby geboren? Adopteer een babyboom
Sluiten