D. van Aken
D. van Aken Nieuws 30 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Arrestaties bij grote actie tegen terreur in België

De Belgische politie heeft vrijdagmorgen in de strijd tegen terreur vier mensen gearresteerd. Agenten deden 22 huiszoekingen in verschillende plaatsen in België, maakte het federaal parket vrijdag bekend.

Het zwaartepunt van de actie vrijdagochtend lag in de Belgische plaats Maaseik. Volgens bronnen van de krant De Standaard gaat het om een netwerk die jihadstrijders hielp voor hun vertrek naar Syrië. Ook vingen zij teruggekeerde strijders op.

Er zijn geen wapens, explosieven of munitie gevonden. De vier verdachten worden later voor de onderzoeksrechter geleid. Die beslist of ze vast blijven zitten.

Het onderzoek naar het netwerk werd al in 2014 geopend. Het dossier kwam in een stroomversnelling na de verijdelde aanslagen in Verviers op 15 januari. Daarbij kwamen twee terroristen om en werd een man opgepakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Arrestaties bij grote actie tegen terreur in België
Sluiten