Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 14 jan 2015 / 10:20 uur

Arrestatie na afloop van Palestinadebat VU-studenten

Na afloop van een debat over de Palestijnse kwestie dinsdagavond in Amsterdam is een dertigjarige man gearresteerd. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie. De man werd opgepakt voor het verbaal bedreigen van een andere deelnemer van het debat. Er is aangifte gedaan tegen hem. De man is inmiddels op vrije voeten gesteld.

Het debat werd georganiseerd door Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina (SRP). De vereniging wil dat de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam de banden met Israël verbreekt, omdat daarmee de bezetting van de Gazastrook gesteund zou worden. Ook zou de universiteit te vaak slechts één kant van het verhaal toelichten, namelijk de Israëlische.

Lees ook: Studenten voor Palestina woedend over censuur VU

Het debat zou aanvankelijk plaatsvinden op de VU, maar het bestuur van de universiteit verbood de bijeenkomst omdat het ,,gevoelens van uitsluiting en onveiligheid” zou oproepen binnen de universitaire gemeenschap. De actiegroep, woedend over de afgelasting, verplaatste de discussie daarop naar het Nelson Mandela Centrum in Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Arrestatie na afloop van Palestinadebat VU-studenten
Sluiten