Metro
Metro Nieuws 26 jan 2015 / 19:30 uur

Anti-Pegidaconcert Dresden trekt Tienduizenden

In Dresden zijn maandagavond tienduizenden mensen afgekomen op het gratis concert voor een ‘open en tolerant’ Dresden.

Op het concert ‘Open en bont – Dresden voor iedereen’ maken onder meer artiesten als Herbert Grönemeyer en de band Keimzeit hun opwachting om te demonstreren tegen de ideeën van Pegida. De Oost-Duitse stad is de thuishaven van de anti-islambeweging, die daar al dertien keer een grote betoging hield.

Hitlerimitatie

Pegida had voor deze gelegenheid haar wekelijkse demonstratie naar zondagmiddag verschoven. Hier kwamen ruim 17.000 mensen opdagen. Het was de eerste keer na het terugtreden van leider en oprichter Lutz Bachmann afgelopen woensdag. Hij kwam onder vuur te liggen door een Hitlerimitatie. Er waren zondag zo’n 5000 tegendemonstranten in Dresden.

Maandagavond zijn er volgens de krant Stern in Duitsland vier Pegidabetogingen en tientallen tegendemonstraties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Anti-Pegidaconcert Dresden trekt Tienduizenden
Sluiten