Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 jan 2015 / 11:15 uur

Amsterdamse synagoges nemen extra maatregelen

De Nederlands-Israëlietische Hoofdsynagoge (NIHS) in Amsterdam heeft extra maatregelen genomen na de antiterreuractie in België. Dat laat voorzitter van het bestuur Eron Wolf van de Joodse Gemeente Amsterdam vrijdag weten. Over de aard van de maatregelen worden geen mededelingen gedaan.

Lees ook: Joodse school Amsterdam blijft vrijdag dicht

De NIHS beheert acht synagoges in Amsterdam en Amstelveen en een Joods Cultureel Centrum.

Amersfoort

In Amersfoort zijn eveneens maatregelen getroffen. De synagoge aan de Drieringensteeg in Amersfoort is voorlopig gestopt met rondleidingen voor publiek. Ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen genomen.

Nijmegen

Dat is ook het geval bij de synagoge aan de Nonnenstraat in Nijmegen. Omwonenden zien vaker dan normaal toezichthouders in en rond het monumentale gebouw. De politie heeft geen specifieke extra bewaking ingesteld, zegt een woordvoerder, maar is wel ,,scherp op alles.” ,,Met name op bepaalde momenten en dagen houden we de zaak goed in de gaten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdamse synagoges nemen extra maatregelen
Sluiten