Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 19 jan 2015 / 12:55 uur

Amsterdamse joden en moslims bijeen na geweld Parijs

Een groep joden en moslims komt dinsdagavond bijeen in Amsterdam om stil te staan bij de terreurdaden in Parijs. Tijdens de bijeenkomst, een initiatief van de vriendschapskring Salaam-Shalom Amsterdam, spreekt onder anderen minister Lodewijk Asscher. Ook burgemeester Eberhard van der Laan is erbij.

De zogenoemde Solidarity Night is in café Belcampo in Amsterdam-West. De aanwezigen houden een minuut stilte, er zijn voordrachten, muziek en gesprekken over solidariteit. "Als gevolg van de gebeurtenissen in Parijs zijn moslims en joden nog kwetsbaarder geworden voor antisemitisme en moslimhaat”, stellen de initiatiefnemers. "Synagogen, moskeeën, islamitische en joodse scholen en islamitische en joodse centra kunnen doelwit zijn van haat en agressie. Dat noodzaakt ons tot solidariteit.”

Lees ook: Nederlandse jihadisten vluchten na aanslagen

De vriendschapskring bestaat sinds vorig jaar en organiseert activiteiten om joden en moslims in de hoofdstad met elkaar in contact te brengen. De bijeenkomst van dinsdag is overigens ook toegankelijk voor niet-joden en -moslims. Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden via Facebook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdamse joden en moslims bijeen na geweld Parijs
Sluiten