Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 12 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Amsterdamse Fashionweek eert overleden Molenaar

De Fashionweek in Amsterdam, die deze vrijdag begint, brengt een eerbetoon aan de overleden couturier Frans Molenaar. ,,We zullen hier zeker op een eervolle en gepaste manier bij stilstaan”, zei Bart Maussen, medeorganisator van het evenement, vandaag.

Zowel bij de aftrap van het zogeheten downtownprogramma voor publiek vrijdag, als bij de eerste dag van de catwalkshows op 22 januari wil de organisatie Molenaar eren. Volgens Maussen, die Molenaar goed kende, is Nederland een groot modeontwerper verloren. ,,In alles wat hij maakte, zag je zijn handschrift heel duidelijk terug. Hij is voor heel veel ontwerpers een inspiratiebron geweest.”

Lees ook: De mooiste looks van Frans Molenaar

Frans Molenaar overleed vrijdag aan de gevolgen van een val in zijn trappenhuis eind vorig jaar. Sindsdien verbleef de couturier in het ziekenhuis. Hij zou in mei van dit jaar 75 jaar zijn geworden. Zijn 99ste collectie wordt dit voorjaar gepresenteerd. Zijn honderdste stond gepland voor het najaar, maar Molenaars assistent heeft al laten weten dat die jubileumcollectie er waarschijnlijk niet meer van komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Amsterdamse Fashionweek eert overleden Molenaar
Sluiten