Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 5 jan 2015 / 15:42 uur

Amerikanen photoshoppen homo’s van dvd-box

De Amerikaanse dvd-box van het feelgooddrama Pride heeft enkele opmerkelijke veranderingen ondergaan vergeleken met de Britse variant. Alle verwijzingen naar homoseksualiteit op de verpakking zijn namelijk verwijderd. Dat meldt het Britse Pinknews.

De film gaat over het waargebeurde verhaal van holebi-activisten uit London, die tijdens de jaren tachtig stakende mijnwerkers in de hoofdstad ondersteunden. In de plotbeschrijving achter op het doosje wordt de seksuele voorkeur van de hoofdfiguren echter volledig weggelaten.

Nog frappanter is het photoshoppen van de achterkant van de dvd-box. Een spandoek met daarop de tekst ‘Lesbians & Gays Support the Miners’ is verdwenen en vervangen door een personage. De verandering kwam aan het licht doordat de oorspronkelijke foto als promotiemateriaal op grote schaal is verspreid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikanen photoshoppen homo’s van dvd-box
Sluiten