Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 20 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Aldi: Geëvacueerd personeel moet uren inhalen

Dikke pech voor de medewerkers van een Aldi in Dammartin-en-Goële. Zij werden anderhalve week geleden geëvacueerd toen de gijzelingsactie in een drukkerij plaatsvond. De uren die zij daardoor niet konden werken, moeten ingehaald worden. De ongeveer vijftien werknemers en de vakbonden hebben woedend op dat besluit van de directie van de supermarktketen gereageerd, zo meldden Franse media.

Lees ook: Aanslag Parijs: Held uit drukkerij doet zijn verhaal

De werknemers moesten op vrijdagmiddag 16 januari de Aldi op enkele tientallen meters van de drukkerij verlaten. Dat was een halfuur voordat een speciale eenheid van de politie een einde aan de gijzelingsactie maakte. De broers Kouachi hielden toen al uren de drukkerij op een industrieterrein in de plaats bij Parijs bezet. De broers hadden twee dagen eerder een aanslag gepleegd in het redactiekantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo, waarbij twaalf mensen werden vermoord.

Vakantiedag

Er waren ook vier werknemers die de bewuste vrijdag avonddienst hadden en niet bij de winkel konden komen. Aldi beschouwt dat als een vakantiedag en zij moeten de hele werkdag van zeven uur inhalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Aldi: Geëvacueerd personeel moet uren inhalen
Sluiten