Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 5 jan 2015

Al 10.000 euro voor fonds Amsterdamse containerbaby

Een meelevende vader uit Deventer haalde met zijn fonds voor de Amsterdamse baby die gevonden werd in een container al ruim 10.000 euro op. De man wil het hulpeloze meisje en het pleeggezin een steuntje in de rug geven.

Lees ook: Baby gevonden in ondergrondse container

“Voor kinderopvang, zorgkosten, school, sportvereniging, een vakantie of hulp bij het verwerken van je slechte start. En misschien straks wel voor je studie, een studie die je in staat stelt de wereld een stukje mooier te maken. Maar weet je, die wereld is al een stukje mooier: jij bent er namelijk.” Dat schrijft de Frank de la Bey, de initiatiefnemer die zelf een jonge dochter heeft, in een open brief aan het kindje op zijn fundraisepagina.

Najib Amhali

Het doel is volgens De la Bey ongeveer 20.000 euro. Onder anderen cabaratier Najib Amhali zorgde voor een flinke bijdrage. Hij haalde met een voorstelling in Deventer 2500 euro op voor het fonds.

Lees ook: Boom voor vindster ‘containerbaby’ in het Sloterpark

Eind februari draagt De la Bey het fonds over aan Jeugdbescherming Amsterdam. De organisatie krijgt overigens geen zeggenschap over het geld, aldus De la Bey. "Het gaat via Jeugdbescherming, omdat de voogdbij bij hen ligt. Maar, het fonds komt op naam van het meisje en niemand kan erbij, behalve zij, zodra ze 18 wordt." De ouders van de baby zijn tot op heden niet gevonden. Het meisje is ondergebracht bij een pleeggezin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Al 10.000 euro voor fonds Amsterdamse containerbaby
Sluiten