D. van Aken
D. van Aken Nieuws 13 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

AKO neemt veiligheidsmaatregelen voor Charlie Hebdo

AKO zorgt voor extra beveiligingsmaatregelen bij de verkoop van Charlie Hebdo in Nederland. Dat meldt het AD.

De boekwinkelketen heeft de maatregelen genomen rond de distributie en de verkoop van het satirische Franse magazine. ,,Daar is gisteren overleg over geweest. Er zijn maatregelen genomen, we beveiligen daar waar nodig”, zegt topman Eric Willems van AKO.

Willems wil over de maatregelen verder niks kwijt. Evenmin wat ‘daar waar nodig’ exact inhoudt. ,,Over beveiliging van elke stap in de keten is nagedacht. Dus vanaf het moment dat de exemplaren van Charlie Hebdo in Nederland zijn."

Voorpagina

De eerste editie van het Franse tijdschrift ná de aanslag heeft de profeet Mohammed op de cover. Met een traan op zijn wang houdt hij een bord vast waarop staat ,,Je suis Charlie”. Daarbij staat in het Frans ,,Alles is vergeven”.

Eerder werd al gemeld dat het nieuwe nummer een oplage zal hebben van 3 miljoen exemplaren in plaats van de oorspronkelijk voorziene 1 miljoen, en in 25 landen zal worden verkocht. Tot nu toe werd het blad op 60.000 exemplaren gedrukt.

Lees ook: Cartoon met Mohammed op cover Charlie Hebdo

Charlie Ebdo komt woensdag uit. Vanaf donderdagmorgen ligt het blad ook in Nederland in de winkel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
AKO neemt veiligheidsmaatregelen voor Charlie Hebdo
Sluiten