Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 5 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Afghaanse vader na achttien jaar Nederland uitgezet

Een Afghaans gezin dat al achttien jaar in Nederland woont wordt vandaag uiteengerukt. De vader van het gezin mag niet langer in Nederland wonen en is op het vliegtuig naar Afghanistan gezet. Dat meldt RTL Nieuws. Zijn dochter Tamara (23) probeert op Schiphol reizigers te mobiliseren om de vlucht te vertragen.

Tamara heeft haar vader twee weken geleden voor het laatst gezien. Afgelopen vrijdag werd het gezin gemeld dat vader Feda uitgezet zou worden. Volgens advocaat Bart Toemen heeft de Afghaanse man tot op het laatste moment asiel proberen aan te vragen, maar dit mocht niet baten.

Lees ook: Gevreesde toestroom asielzoekers valt stuk lager uit

De reden van de uitzetting zou het beroep van Feda zijn geweest. Tot 1992 was de man werkzaam voor de Afghaanse politie. Mensen die in die periode voor de overheid van het Aziatische land hebben gewerkt krijgen geen verblijfsvergunning, omdat ze in verband worden gebracht met mensenrechtenschendingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Afghaanse vader na achttien jaar Nederland uitgezet
Sluiten