Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 jan 2015

Advocaat loverboy: Meisje (16) had vrijwillig seks

Het 16-jarige meisje dat in een hotel in Valkenburg mogelijk door tachtig mannen werd misbruikt zou uit vrije wil seks hebben gehad. Dat zegt althans de advocaat van loverboy-verdachte Armin A. tegen persbureau ANP en 1limburg.

Volgens raadsman Arthur Vonken kan zijn client daarom geen uitbuiting van het meisje worden verweten. Zij zou aanvankelijk hebben verklaard vrijwillig seks te hebben gehad. Vonken vermoedt dat zij onder druk van haar ouders op de eerdere verklaring is teruggekomen. Het kind zit volgens hem in een gesloten inrichting.

Lees ook: Meisje (16) niet door 50 maar 80 mannen misbruikt

„Het meisje had op eigen initiatief seks. Mijn cliënt ging mee naar het hotel om haar te beschermen”, aldus Vonken. „Hij had een relatie met het meisje, hoewel haar minderjarigheid natuurlijk nadelig is voor mijn cliënt.”

Armin A. zou verder ook geholpen hebben bij het plaatsen van advertenties.

DNA

Vonken betwijfelt of het OM de beschuldiging dat minstens vijftig mannen het meisje zouden hebben misbruikt, kan waarmaken. „Er is DNA gevonden, maar dat moet vergeleken worden met de gegevens in de DNA-bank”, denkt Vonken. „Ik kan uit het dossier niet opmaken dat dit gebeurd is.” De zaak komt binnen drie maanden voor de rechter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Advocaat loverboy: Meisje (16) had vrijwillig seks
Sluiten