Jeroen Welling
Jeroen Welling Nieuws 2 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Aantal moorden New York op recordlaagte

Het lijkt steeds veiliger te worden in New York. Volgens de krant The New York Times zijn er in de stad, die berucht is door hoge criminaliteitscijfers, nog nooit zo weinig moorden gepleegd als in 2014.

Uit cijfers die de krant donderdag publiceerde blijkt dat er vorig jaar 328 mensen vermoord zijn. In 2013 was het iets bloederiger in de metropool, toen werden er 335 mensen omgelegd. Een groot verschil met recordjaar 1990, toen er 2245 moorden werden gepleegd.

Lees ook: Fiks minder moorden in grote steden VS

Het moordcijfer daalt al jaren, volgens de autoriteiten door de harde aanpak van vuurwapens en door het zero-tolerancebeleid, dat midden jaren 90 werd ingezet door oud-burgemeester Giuliani. De totale criminaliteit in de stad is eveneens gedaald. Dat komt volgens de politie door betere strategieën in het bestrijden van de criminaliteit.

Lees ook: Moordcijfer NY laagste in tijden

Andere steden

In vergelijking met andere grote Amerikaanse steden doet New York het helemaal goed. In Los Angeles bijvoorbeeld zijn er in 2014 meer geweldddadige misdaden gepleegd dan in 2013.

Ook in de tweede stad van Amerika, Chicago, zijn de misdaadcijfers gedaald. Maar in de Windy City werden nog wel 392 moorden gepleegd, op een bevolking van 2,7 miljoen mensen. Ter vergelijking: in New York City wonen er zo’n 22 miljoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Aantal moorden New York op recordlaagte
Sluiten