Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 11 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Aanslagen Parijs nog maar het begin’

Volgens de Amerikaanse generaal Michael Flynn, tot afgelopen augustus de hoogste baas van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst, dreigen er meer aanslagen in Europa. “We zouden niet verrast moeten zijn,” zegt hij in Bild, “We zullen meer van deze aanslagen zien.”

Lees ook: Hollande: Dreiging voor Frankrijk nog niet voorbij

Contacten in Nederland

Bild schrijft verder dat de Duitse veiligheidsdiensten ervan uit gaan dat de Kouachi’s contact met andere islamisten hebben gehad, waaronder in Nederland. Het is nog onduidelijk of de broers zelfstandig handelden, of dat ze opdracht kregen van een terreurgroep om de aanslag op Charlie Hebdo en de aanvullende acties uit te voeren.

Golf van aanslagen

De NSA zou volgens de krant kort na de aanslagen in Parijs communicatie onderschept hebben van IS-leiders. Ze kondigden daarin een volgende golf van aanslagen aan, onder meer in Rome.

Lees ook: Schokkende beelden bestorming supermarkt

Dreiging

Ook in De Telegraaf waarschuwen Europese inlichtingen- en veiligheidsdiensten dat de dreiging nog lang niet voorbij is. De laatste weken hebben meerdere chefs van inlichtingendiensten opmerkelijk genoeg al gewaarschuwd dat hun diensten niet álle gevaren kunnen tegenhouden. Hiermee lijken de diensten vooruit te lopen op toekomstige aanslagen.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid gaan niet in op het bericht.

Lees hier alles over de aanslagen in Parijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Aanslagen Parijs nog maar het begin’
Sluiten