Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 8 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Aanslag Parijs in tv-serie Femke Halsema

De reactie van de Nederlandse politiek op de aanslag op het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo zal binnenkort te zien zijn in de nieuwe, op de actualiteit gebaseerde dramaserie De Fractie. De reeks is bedacht door Femke Halsema. Tegen het ANP zei de oud-politica donderdag: "Het is een onderwerp dat je niet kan mijden."

Actueel

In de reeks wordt de fictieve partij Vrijzinnige Partij Nederland (VPN) gevolgd tijdens geneurtenissen die zich recent ook in het echt hebben afgespeeld in Nederland. Daarmee wordt met de Fractie een nieuw genre geintroduceerd op de Nederlandse televisie, want niet eerder was een dramaserie zo actueel en op de realiteit gebaseerd. De acteurs spelen overdag scènes die rond de middernacht en ochtend daarvoor zijn geschreven.

Macht

Femke Halsema en producent Gijs van de Westelaken toonden donderdag in Den Haag de eerste beelden van de serie. ,,Wat ik met De Fractie wil, is laten zien hoe een parlement werkt”, vertelt Halsema. ,,Er bestaan niet zoveel politieke dramaseries in Nederland. Als ze er zijn, zetten ze altijd de ministers, de macht centraal. Terwijl ik denk dat het parlement veel interessanter is om te laten zien, want uiteindelijk worden daar alle beslissingen genomen." De semi-realityserie is vanaf aanstaande maandag te zien op NPO 2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Aanslag Parijs in tv-serie Femke Halsema
Sluiten