Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 7 jan 2015

Aanslag Parijs goed voorbereid

De aanslag in Parijs op de redactie van Charlie Hebdo lijkt uitstekend te zijn voorbereid. Dat schrijft de Franse krant Le Parisien woensdag. De daders pleegden de aanslag tijdens een redactievergadering waardoor er veel redacteuren en tekenaars in één ruimte waren. Ook noemden ze de slachtoffers bij hun voornaam voordat ze hen executeerden, aldus de krant.

Lees ook: Dreigingsniveau Nederland niet verhoogd

Onder de doden zijn zeker vier tekenaars van het blad. Van de aanslagplegers ontbreekt nog elk spoor. De auto van de plegers is teruggevonden in het centrum van Parijs. De zwarte Citroën stond in het negentiende arrondissement van de stad, ten noorden van het elfde arrondissement waar de aanslag werd gepleegd. Daarbij vielen zeker twaalf doden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Aanslag Parijs goed voorbereid
Sluiten